Arbeidsongeschiktheidsverzekering hypotheek

Als je een hypotheek hebt waarvoor je elke maand opnieuw een bepaald bedrag moet afbetalen, kan je in problemen komen als je arbeidsongeschikt bent. Je kan arbeidsongeschikt worden als je niet meer kan werken doordat je ziek wordt, of doordat je een ongeval krijgt. Ook geldt arbeidsongeschiktheid als je nog slechts voor een deel kan werken.

Geen inkomsten door arbeidsongeschiktheid

Als je zelfstandige bent en je kan niet meer werken waardoor je dus arbeidsongeschikt bent, krijg je geen inkomsten meer. Daar zou je in de problemen kunnen komen als je een hypotheek hebt lopen. Om dit probleem te voorkomen, kan je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, zodat je een uitkering ontvangt waarmee je de hypotheek nog steeds kan afbetalen.

Bescherming door AOV

Het is dus duidelijk dat je beschermd wordt voor het verlies van je inkomen door een AOV. Echter is het niet alleen mogelijk om dergelijke verzekering af te sluiten als ondernemer, maar ook als je werkt in loondienst. Wanneer je werknemer bent bij een bepaald bedrijf, wordt je natuurlijk ook beschermd in geval je arbeidsongeschikt bent, maar misschien is het bedrag dat je uitgekeerd krijgt te weinig om je hypotheek te betalen. Als jij je in deze situatie bevindt, doe je er goed aan om een AOV af te sluiten, zodat je de hypotheek toch nog kan betalen als je arbeidsongeschikt zou worden. Als je niet goed weet voor welk bedrag je bij je werkgever beschermd bent, moet je deze informatie opvragen, zodat je weet of je al dan niet voldoende beschermd bent.

Financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid

Natuurlijk wilt niemand arbeidsongeschikt worden, maar het gebeurt jammer genoeg dagelijks dat mensen in deze situatie terechtkomen. Je doet er dus goed aan om jezelf te beschermen door het afsluiten van een verzekering tegen inkomstenverlies in geval van arbeidsongeschiktheid, zodat je de financiële gevolgen ervan kan voorkomen. De AOV is vooral bedoeld voor ondernemers, maar zoals we hierboven al vermeldden, doe je er in bepaalde gevallen ook goed aan om dergelijke verzekering af te sluiten als werknemer.

Wel krijgt niet iedereen zomaar hetzelfde bedrag uitgekeerd. De uitkering die je ontvangt is namelijk afhankelijk van de opties die je verzekering bevat en de graad van je ziekte. Zo krijg je bijvoorbeeld een vast bedrag als uitkering vanaf 2 maanden nadat je arbeidsongeschikt bent geworden, of vanaf een andere periode waarvoor je zelf hebt gekozen. Ook is het bedrag dat je uitgekeerd krijgt afhankelijk van het verzekerde bedrag dat je zelf hebt bepaald in je verzekering.

Hypotheek veilig stellen

Als je je hypotheek dus veilig wilt stellen in geval je arbeidsongeschikt wordt, moet je dus zeker niet twijfelen om een AOV af te sluiten. Bereken goed welk bedrag je nodig hebt en vraag eventueel bij het verzekeringskantoor of ze je berekening eens kunnen nakijken. Op die manier ben je er helemaal zeker van dat je afsluit met de juiste opties voor jouw situatie. Bij het verzekeringskantoor zullen ze je zeker verder helpen.