Waarom een AOV

Waarom kiezen voor een AOV?

Ben je een ondernemer in Nederland en stel je je wel eens de vraag waarom je moet kiezen voor een AOV? Het antwoord hierop is erg simpel, want deze verzekering moet je nemen als je wilt dat je nog een inkomen hebt in geval je arbeidsongeschikt bent geworden.

Voor het geval je niet meer kan werken

Een AOV, dient dus om een uitkering te ontvangen van de verzekeraar waar je deze verzekering hebt afgesloten. Als je als ondernemer ziek wordt, of je kan door een ongeval niet meer werken, heb je dus geen inkomen meer. Om dit te voorkomen, dien je een AOVerzekering af te sluiten.

Afsluiten

Als je een AOverzekering wilt afsluiten, kan je dit doen bij een verzekeraar naar keuze. In Nederland zijn er verschillende verzekeraars actief die deze verzekering aanbieden. De dag waarop je de verzekering gaat afsluiten, zal je merken dat er een aantal vaste en variabele opties zijn bij de mogelijkheden van de verzekering.

Mogelijkheden van je verzekering

Bij deze opties kan je bepalen voor welk bedrag je een gewaarborgd inkomen wenst. Wel moet je ermee rekening houden dat, hoe hoger het bedrag waarvoor je kiest, hoe meer je zal betalen. Vervolgens kan je ook de tijdsduur vastleggen voor de AOV. Ook hier is de premie die je moet betalen hoger of lager naarmate de duur van de looptijd van je verzekering. Echter zijn er ook een aantal vaste waarden, zoals je leeftijd en het soort beroep dat je uitoefent. Uiteraard heb je hier geen inspraak in, maar zijn er vaste bedragen verbonden aan je leeftijd en je beroep. De algemene regel is dat je meer betaalt als je ouder bent en dat je ook meer betaalt als je meer risico hebt in je beroep. Je kan dus een afsluiten voor een hoger of een lager bedrag, afhankelijk van de opties in de verzekering die jij kiest. Wanneer je liever een goedkopere verzekering afsluit is dit perfect mogelijk. Gaat je voorkeur uit naar een duurdere verzekering waarin je beter verzekerd bent en een grotere uitkering krijgt? Ook dat is mogelijk.

De AOverzekering gebruiken

Als er een dag komt waarop je ziek wordt, moet je zo snel mogelijk de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij alles kunnen regelen om je uitkering te betalen. Wel doen zij eerst een aantal controles voordat het bedrag uitbetaald kan worden. Zo is het mogelijk dat ze een arts naar jou sturen, om te controleren of je daadwerkelijk ziek bent en in hoeverre je ziek bent. Dit wordt meestal in percentages bepaald. Iemand kan bijvoorbeeld voor 20% arbeidsongeschikt zijn, terwijl een andere persoon er veel erger aan toe is en deze bijvoorbeeld voor 90% arbeidsongeschikt is. Afhankelijk van hetgeen er bepaald wordt, krijg je een uitkering.

Een AOV afsluiten

Heb jij nog geen AOV en wens je deze toch af te sluiten na het lezen van dit artikel met meer informatie? Dan kan je kiezen uit meerdere verzekeringsmaatschappijen in Nederland, die voor jou klaar staan om je alle informatie te geven die je hierover wenst.